غذای ملکه
ساعت ۱:۳٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٠/۳٠  

غذای ملکه Queen’s food یک ماده‌ی ژله‌یی ویسکوز بسیار مفید است که زنبورهای عسل کارگر آن را در بزاق خود ترشح می‌کنند. غذای ملکه منبع غنی از استیل کولین، آمینواسیدها (حدود 18عدد) از جمله 18 آمینواسید ضروری، مواد مغذی و انرژی‌زای دیگر شامل دوازده تا سیزده درصد پروتئین، دوازده تا پانزده‌ درصد کربوهیدرات و پنج تا شش درصد اسیدهای چرب ضروری به خصوص HDA10 و مقدار زیادی از ویتامین‌ها و مینرال‌ها از جمله کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، روی، آهن، کروم، منگنز، سیلیکا و سلنیوم است (مینرال‌های فوق وجودشان بیشتر بستگی به منطقه‌ی پرورش زنبور عسل دارد).
ویتامینهای غذای ملکه به مقدار قابل توجهی ویتامینهای محلول در آب به خصوص ویتامینهای گروه B بیشتر B5 و B6 و B12 و به میزان کمتری ویتامینهای A و E و D و C می‌باشند. افزایش طول عمر زنبور ملکه به مدت پنج تا هفت سال نسبت به طول عمر زنبورهای کارگر که هفت تا هشت هفته است و نیز سایر خصوصیات برتر زنبور ملکه از جمله قدرت تخمک‌گذاری با تعداد بالا و دارا بودن خصوصیات برتر دیگر نسبت به سایر زنبورها را همه به تغذیه‌ی ملکه در مرحله‌ی لاروی با ماده‌ی‌ فوق (Queen’s food) به خاطر فاکتورهای مهم موجود در ترکیباتش که ذکر گردید نسبت می‌دهند. استیل کولین موجود در غذای ملکه نقش اساسی در حافظه و یادگیری و قدرت جنسی و کاهش استرس و بهبود شرایط روحی و افزایش شادابی دارد. مینرال‌های آن برای نگهداری و عملکرد طبیعی سلول‌ها، عضلات و استخوان‌ها و مفاصل، بهبود سختی‌ و درد آرتریت روماتوئید و بهبود اختلالات التهابی پوست و اگزما لازم و حیاتی هستند. ویتامین‌های گروه B آن برای متابولیسم کربوهیدرات‌ها کاربرد دارند. ویتامین ‌E و سایر ویتامینهای دیگر موجود در غذای ملکه در ترمیم ترک‌های پوستی لیگمانهای پاره شده، جوانی پوست، بهبود سریع زخم‌ها و افزایش قدرت سیستم ایمنی نقش عمده‌یی دارند.....

                                                                                                     ادامه مطلب


کلمات کلیدی: